Την εκτίμηση ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αποτελεί επιλογή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Βήμα FM.

«Φοβάμαι ότι το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος τύποις μόνο όρισε τον Γιάννη Στουρνάρα ως διοικητή. Κατ’ ουσίαν νομίζω ότι έχει το πράσινο φως από κέντρα εκτός Ελλάδος και νομίζω ότι είναι βαθύτερες επιλογές του Σόιμπλε» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί αν του απευθύνει πρόσκληση η κυβέρνηση αλλά εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές: «Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, θα πάμε να καθίσουμε στο τραπέζι, αλλά εκ των προτέρων λέμε ότι δεν θα συμφωνήσουμε. Γιατί; Διότι υπάρχουν δύο εναλλακτικά, αντιπαρατιθέμενα σχέδια για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και το θέμα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τίποτα και ο ανασχηματισμός που έγινε όχι μόνο μια νέα ώθηση δεν δίνει, αλλά προκαλεί μειδιάματα στον κόσμο. Είναι ένας ανασχηματισμός που θεωρώ ότι θα είναι ο τελευταίος, διότι έχουμε μπει σε τροχιά εθνικών εκλογών και το καλύτερο θα ήταν να γίνουν το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενος στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. ΣΚουρλέτης ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε, «με την έννοια ότι πολύ σύντομα και όσοι το σκέφτηκαν, πολύ γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η απόφαση αυτή έκρυβε μεγάλους κινδύνους για την ίδια την Ευρωζώνη».

Τέλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Αυγής που προκάλεσε νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είναι κρυφό και το είχαμε πει, ότι σε κάθε μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο προτάσσεται και ουσιαστικά μια ρήτρα νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι που τίθενται. Αυτή είναι η συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει η αποδοχή των όρων των δανειστών. Είναι μια παραχώρηση του δικαιώματος στους δανειστές, κατά τη βούληση και εκτίμησή τους, να προτείνουν και εδώ να υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα. Δυστυχώς, αυτό είναι το καθεστώς του μνημονίου πλέον στο οποίο έχουμε εισέλθει και δεν βγαίνουμε».