«Θα βρεθεί λύση, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επ’ αυτού και γίνεται διάλογος» ξεκαθάρισε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφερόμενη στην ενδοκυβερνητική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

«Ένα υπουργικό συμβούλιο δεν είναι κάτι στατικό. Οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους. Μιλάμε για μία κυβέρνηση συνεργασίας, οπότε μιλούν και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνουμε ασκήσεις δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Συζητούμε και βρίσκουμε λύσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Η κα Βούλτεψη αναφέρθηκε και στις ομαδικές απολύσεις, αναφέροντας ότι ο νόμος που απαγόρευε τις ομαδικές απολύσεις δεν εμπόδισε τη χώρα να βρεθεί με 1,5 εκ. ανέργους, ενώ όσον αφορά το δημοσίευμα της Αυγής για την επιστολή με την υπογραφή Σαμαρά είπε: «Λυπάμαι για την Αυγή, γιατί αυτή είναι μια επιστολή της 15ης Απριλίου προκειμένου να καταλάβουν οι ξένοι ότι θα μοιραστεί το μέρισμα από το πλεόνασμα και πως δεν θα υπάρχει καμία ανησυχία. Ήταν αποκάλυψη ότι το δημοσίευσε με καθυστέρηση το ΔΝΤ; Η λέξη “μέτρα” δεν σημαίνει δημοσιονομικά μέτρα».