«Αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα απέναντι στην πλουραλιστική ενημέρωση, τον πολιτισμό, την εργασία, την ίδια τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαράς πριν από έναν χρόνο να βάλει «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «κακέκτυπο τύπου ΥΕΝΕΔ» αναφερόμενος στη ΝΕΡΙΤ, ενώ υποσχέθηκε ότι «πολύ σύντομα πρόκειται να οδηγηθούμε σε εξελίξεις ανατροπής αυτής της κατάστασης».

Στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ βρέθηκαν και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
2111711.jpg
«Ένας χρόνος που κρατούν ακόμη ανοιχτή την δήθεν ΕΡΤ, την ψευδοΕΡΤ την οποία άνοιξαν φυλασσόμενη με τα ΜΑΤ. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι όσα ΜΑΤ και να βάλουν, όσες δυνάμεις καταστολής και αν ενεργοποιήσουν, ο λαός είναι ισχυρότερος και είναι ισχυρότερος ο λαός όταν είναι ενωμένος. Να μην φοβάται ο λαός. Ενωμένοι θα νικήσουμε, θα πέσουν τα κάγκελα, θα φύγουν τα ΜΑΤ, θα αποκατασταθεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

2111709.jpg
«Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση τότε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον αγώνα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου» σημείωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.