«Είμαι πάρα πολύ καλά και πολύ ευτυχισμένος» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο STAR, λίγες μόλις ώρες μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην Υπουργός μίλησε για το διάστημα που ήταν στο υπουργείο ενώ εξήγησε και το λόγο που επέστρεψε στην πώληση βιβλίων.

«Δεν είναι οι υπουργοί μόνιμοι, οι υπουργοί είναι προσωρινοί. Το θέμα είναι όταν φεύγεις, να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει: «Είμαι πάρα πολύ καλά και πολύ ευτυχισμένος. Έκανα το καθήκον μου σε μια δύσκολη αποστολή που μου είχε αναθέσει ο πρωθυπουργός, να προσπαθώ να λύνω προβλήματα, και είμαι βέβαιος ότι και ο διάδοχος μου θα κάνει το ίδιο».

Για τον χαρακτήρα του και το έργο στο υπουργείο Υγείας, είπε: «Ο χαρακτήρας μου είναι λίγο εκρηκτικός αλλά μεταρρυθμίσεις χωρίς να στεναχωρηθούν και κάποιοι, δεν γίνονται. Διότι, οι μεταρρυθμίσεις τι είναι; Είναι η αλλαγή του τρόπου που δουλεύαμε μέχρι χθες. Όσοι ήταν βολεμένοι με τον τρόπο που δουλεύαμε μέχρι χθες, προφανώς δεν τους αρέσει να αλλάξουμε αυτόν τον τρόπο. Άρα η ιδέα του “μπορεί να γίνουν μεταρρυθμίσεις χωρίς κανείς να στεναχωρηθεί” δεν είναι αληθινή».

O Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να έφυγε από το υπουργικό γραφείο του, όπως δήλωσε όμως δεν νιώθει πικραμένος. Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι δέχτηκε συγχαρητήρια από γνωστούς πολιτικούς: «Μόνος κερδισμένος είναι ο πολιτικός που τολμάει. Και αποδεικνύεται στην δική μου περίπτωση από τα ασταμάτητα συγχαρητήρια που δέχομαι εδώ και δυο μέρες. Δεν έχω δεχτεί ποτέ περισσότερα σε όλη μου τη ζωή».

Ο ίδιος, δηλώνει ότι τώρα επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη, τα βιβλία: «Η δουλειά μου, μου είχε λείψει πολύ. Είμαι περήφανος γι’ αυτήν. Ξέρω ότι πολλοί πολιτικοί μου αντίπαλοι την χρησιμοποιούν ως όπλο εναντίον μου αλλά εγώ ποτέ δεν πίστευα στους ανεπάγγελτους πολιτικούς. Πάντα πίστευα στους πολιτικούς που μπορούν να αποκομίζουν τα προς το ζην μονοί τους έτσι ώστε, πρώτον, να αφήνουν εύκολα τη�� όποια καρέκλα έχουν -αν αυτό το κρίνουν σκόπιμο- και, δεύτερον, να μπορούν να έχουν επαφή με τον πραγματικό κόσμο και να μην παθαίνουν τον ιδρυματισμό που πολύ εύκολα παθαίνουν πολλοί στη Βουλή».