Συνάντηση με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο Βερολίνο είχε ο Γιάννης Στουρνάρας, μία μόλις ημέρα μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση αυτή ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες που είχαν για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι έγινε στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής εκδήλωσης και δεν ήταν επίσημη και ο δεύτερος ότι έγινε με διαφορετικούς ρόλους καθώς ο κ. Στουρνάρας είναι -από σήμερα- διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!

Οι δύο πολιτικοί είχαν δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «The sound of Greece», η οποία είχε κλειστεί περίπου 2 με 3 μήνες πριν και γι’ αυτό το λόγο ανέφερε ως Έλληνα υπουργό Οικονομικών τον προσκεκλημένο Γιάννη Στουρνάρα!

Η συζήτησή τους ήταν χαλαρή με αρκετές ανάλαφρες στιγμές, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής λόγω ανασχηματισμού και να εκτιμά πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο Σόιμπλε διαβεβαίωσε τον κ. Στουρνάρα ότι «η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στην ανάκαμψη της Ελλάδας» και πως η ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει αν χρειαστεί.

Ο κ. Στουρνάρας από την πλευρά του τόνισε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν.

Στη συνέχεια, ο Σόιμπλε αστειεύτηκε λέγοντας ότι στην ηλικία του είναι ώρα να επικεντρωθεί... στα ντραμς.