Στην πρώτη κόντρα της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη με τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.

Η Αυγή στο σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσιεύει επιστολή προς τους δανειστές με την υπογραφή του πρωθυπουργού και με ημερομηνία 14 Μαΐου 2014, με την οποία ισχυρίζεται ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται για λήψη νέων μέτρων.

Η αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη ήταν άμεση κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του δημοσιεύματος της Αυγής.

«Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή “αποκάλυψη” της "Αυγής" φέρει ημερομηνία ‘15 Απριλίου 2014’ και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και καταλήγει: «Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

O ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για εξαπάτηση του ελληνικού λαού: «Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα».

Η κα Βούλτεψη ανταπάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ και επέστρεψε ��α περί εξαπάτησης του ελληνικού λαού στην Κουμουνδούρου: «Η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία “15 Απριλίου 2014”. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας».