«Για λόγους αρχής και τάξεως, για λόγους πραγματικής υποστήριξης της κυβερνήσεως, την οποία στηρίζω και το λέω, δεν είναι καλό εκ μέρους μου να αρχίσω να σχολιάζω την κυβερνητική δράση την πρώτη μέρα, γιατί ο,τι κι αν πω θα παρερμηνευτεί» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέστρεψε στην εργασία του, την πώληση βιβλίων, μία μόλις ημέρα μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε, τονίζοντας ότι δεν σταματά να δέχεται συγχαρητήρια: «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αισθάνομαι τρομακτική υπερηφάνεια για έναν και μόνο λόγο: Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ��ου έδωσε εντολή να γίνω υπουργός, δεχόμουν συγχαρητήρια με το που μπήκα στο υπουργείο. Έλεγα, τότε: “Tα συγχαρητήρια θα μου τα πείτε όταν θα φεύγω. Αν μου τα λέτε εκείνη την ώρα, πράγματι τα δέχομαι”. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής γιατί από την ώρα που ανακοινώθηκε η αποχώρησή μου από το κυβερνητικό σχήμα δεν έχω δεχθεί τόσα συγχαρητήρια στη ζωή μου: από πολίτες, από επώνυμους, από σπουδαίους με την έννοια της ιεραρχίας του κράτους. Έχω δεχθεί έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων, email, tweet, τα οποία μου δίνουν δύναμη όσον αφορά τη συνέχεια της πολιτικής μου δράσης».

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε απάντηση και σε όσους αναφέρονται στον ίδιο χρησιμοποιώντας υποτιμητικά τον όρο «τηλεβιβλιοπώλης»: «Από τις πιο βασικές “κατηγορίες” που έχω δεχθεί στην πολιτική μου ζωή -και είναι εντυπωσιακό ότι την έχω δεχθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφίσκους της Αριστεράς αλλά και από βουλευτές της Χρυσή Αυγής- είναι ότι είμαι βιβλιοπώλης, τηλεβιβλιοπώλης. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά μου. Την ξεκίνησα στα 15 όταν ο αείμνηστος πατέρας μου έδωσε την ευθύνη για τον πάγκο τότε στο άλσος Κηφισιάς. Από τότε είμαι βιβλιοπώλης, ενίοτε και εκδότης, ενίοτε και τηλέβιβλιοπώλης. Δεν κατάλαβα γιατί μπορεί να είναι βουλευτής ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας αρχιτέκτων και όχι ένας βιβλιοπώλης».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι νιώθει τεράστια βιολογική κούραση ενώ θέλησε να στείλει και ένα πολιτικό μήνυμα με βάση την εμπειρία του από τις υπουργικές του θητείες στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την κυβέρνηση Σαμαρά: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλέγουμε βουλευτές που δεν είναι ανεπάγγελτοι, να μην εξαρτούν τη διαβίωσή τους από το όποιο αξίωμα έχουν. Ο πολιτικός που έχει επάγγελμα έχει και επαφή με τον πραγματικό κόσμο».