Αποφασισμένος να επικεντρωθεί στον πολίτη και στην καλύτερή εξυπηρέτηση του εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια της τελετή�� παράδοσης-παραλαβής σήμερα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ορφανός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε,ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του είπε: «Αυτά που έκανε ο Θεόδωρος Καράογλου θα τα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω θα το κάνω. Με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε μια νέα δυναμική. Να πρωταγωνιστήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, είπε ότι αισθάνεται «χαρμολύπη» και δήλωσε ότι ολοκλήρωσε έναν «επιτυχημένο κύκλο» και ότι φεύγει «υπερήφανος», διότι με τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να αποκτήσει το ΥΜΑΘ και αναπτυξιακό ρόλο εκτός από τον εθνικό. «Καταθέσαμε την ψυχή μας. Δεν παραλάβαμε τίποτε κι έπρεπε να το ξαναστήσουμε το υπουργείο από την αρχή. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, διότι μου ανέθεσε την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης», πρόσθεσε.