​Το όνομα του συζητήθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον ανασχηματισμό…. και την διαδοχή Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο λόγος για τον καθηγητή Νίκο Οικ��νομίδη, που σε αντίθεση με αυτά που διέρρεαν πολλοί, τελικά δεν έγινε ο επόμενος "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας.

«Δε μπορώ να συζητήσω λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας. Θα ήταν τιμή μου να είμαι υποψήφιος για μια τέτοια θέση», είπε o κ Οικονομίδης σήμερα μιλώντας στον Βήμα fm

Σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν θέση ευθύνης στη σημερινή κυβέρνηση, ο καθηγητής είπε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι θα ήταν διατεθειμένος να βοηθήσει τη χώρα στο ποσοστό των ικανοτήτων του και εφόσον ήταν κάτι τέτοιο χρήσιμο για τον ίδιο και τη χώρα.

Αποκάλυψε μάλιστα πως οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του κ.Σαμαρά είναι άριστες και πάρα πολύ φιλικές.

Μιλώντας για τις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Οικονομίδης παραδέχτηκε πως έχουν γίνει «μεγάλες θυσίες» και υποστήριξε πως οι πολιτικές αυτές πρέπει να συνεχιστούν.

Πρόσθεσε επίσης, πως είναι σημαντικό, το πρωτογενές πλεόνασμα να χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις και πρότεινε τα χρήματα αυτά αλλά και εκείνα που προκύπτουν από τα καινούρια ομόλογα, μαζί με χρήματα από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, να κατευθυνθούν σε ένα «ταμείο επενδύσεων» για τη χώρα.