«Ό,τι λέει το ΔΝΤ, δε σημαίνει ότι το κάνουμε εμείς εδώ». Αυτό τόνισε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την «προειδοποίηση» του Ταμείου, πως οι δικαστικές αποφάσεις συνιστούν «κίνδυνο» για τα μισθολογικά και για τα Τέλη Ακινήτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη είπε πως το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται καθώς «ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο και έχει ειδικό τρόπο που γράφει τις εκθέσεις του, που εκφράζεται» επισημαίνοντας πως προφανώς και «το ταμείο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να παρεμβαίνει, δεν έχει τέτοιο δικαίωμα».

Αναφερόμενη στην επέτειο του ενός έτους από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η κ. Βούλτεψη είπε πως άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και πως δεν επιθυμεί να επανέλθει στο θέμα, καθώς οι απόψεις της είναι γνωστές. Είπε πως η δημόσια τηλεόραση είναι σε λειτουργία και θα αναβαθμιστεί.

Σχετικά με το θέμα του Briefing των δημοσιογράφων, η κ.Βούλτεψη δεν είπε πολλά, διαβεβαίωσε απλώς πως το θέμα της ενημέρωσης «θα είναι κορυφαίο στην κυβέρνηση».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο στόχος κοινός. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι είναι λαϊκιστές και κάποιοι μεταρρυθμιστές».

Επιπλέον αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να κάνουμε εκλογές Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο. «Το εθνικό καθήκον και συμφέρον είναι να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», πρόσθεσε

Για τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη η κ. Βούλτεψη δήλωσε, «καλωσορί��ουμε τον κ. Τσίπρα στο κλαμπ των συνομιλητών με την τρόικα».

Για το θέμα της τοποθέτησης του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο εξωτερικό δεν μπορείς να απειλήσεις κανέναν.