Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νέο κυβερνητικό σχήμα εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

«Είναι ειρωνεία της ιστορίας, που σήμερα, την επέτειο που οι Γερμανοί δολοφόνησαν 218 Έλληνες, μεταξύ αυτών 45 παιδιά, 20 βρέφη και εγκύους, διορίζεται μία κυβέρνηση καθ' υπόδειξη της Γερμανίας» είπε ο Πάνος Καμμένος σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη σφαγή στο Δίστομο. Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό αρνήθηκε λέγοντας: «Εδώ όχι, πάνω στο αίμα των νεκρών που δολοφόνησαν οι Γερμανοί, που σήμερα υπέδειξαν αυτήν την κυβέρνηση» .

«Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όμως δεν πρόκειται να αλλάξει στο βαθμό που μένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά της Ε.Ε. των μονοπωλίων, της εξουσίας τους. Βεβαίως θα συνεχίζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, αν ο λαός μας δεν ορθώσει το ανάστημά του, να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, να διεκδικήσει το δίκιο του, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ» σχολίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις. Η ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων, σε πολλές περιπτώσεις, στελεχών αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος. Η χώρα για να σωθεί ��ρέπει να φύγει μπροστά αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεικνύονται απλοί ισορροπιστές, δέσμιοι του παρελθόντος τους και τελικά λάτρεις της ακινησίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.