Θετικά υποδέχτηκαν οι αγορές αλλά και οι φορείς την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και ιδίως του νέου υπουργού Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό, ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων αλλά και της μείωσης της φορολογίας.

Ο κ. Χαρδούβελης σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν έχει τονίσει ότι πρέπει να εστιάσουμε «σε αυτούς που ποτέ δεν πλήρωσαν φόρους και να μην πηγαίνουμε στους ίδιους και τους ίδιους».

«Η οικονομία φαίνεται να σταθεροποιείται, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μην υπάρξουν νέα μέτρα, να μη μειωθούν οι συντάξεις ή οι μισθοί» έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο νέος υπουργός Οικονομικών, συμβουλεύοντας μάλιστα την κυβέρνηση «να δώσει στους φτωχούς διότι η σημερινή κοινωνική πολιτική είναι και οικονομική πολιτική».

Ο ίδιος, εκτιμά ότι «πρέπει να φύγουμε από την εγχώρια κατανάλωση και να πάμε σε εξαγωγές και επενδύσεις», δηλώνοντας με νόημα πως «χωρίς ξένο χρήμα είναι δύσκολο να σηκώσουμε κεφάλι».

Θετική υποδοχή από φορείς της αγοράς

Με αισιοδοξία φαίνεται, εξάλλου, πως υποδέχονται οι φορείς της αγοράς τον νέο υπουργό Οικονομικών.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πέντε συνεχόμενα έτη σε βαθιά ύφεση. Ο υπουργός των Οικονομικών θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημά του τη κατάρτιση ενός απλού δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος.

«Έχω την αισιοδοξία ότι ο καινούργιος υπουργός μπορεί να αλλάξει και πολιτική κατεύθυνση στην οικονομία και να δει με ειδικό βάρος τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν το 85% των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Με τον νέο υπουργό οικονομικών έχουμε συνεργαστεί και μέσω του πανεπι��τημίου Πειραιά αλλά και όταν ήταν διευθυντής στο γραφείο του κυρίου Παπαδήμου. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός τεχνοκράτης, ένας πολύ καλός οικονομέτρης και αν στηρίξει αυτά που λέει, δηλαδή, την μείωση της φορολογίας, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα συνεργαστούμε άψογα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.