​Τις μειώσεις φόρων, την ρύθμιση του χρέους και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών έ��εσε ως προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στο νέο υπουργικό συμβούλιο προανήγγειλε ότι το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα της μείωσης φόρων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση για την ρύθμιση του χρέους και την ανακήρυξη της βιωσιμότητας του.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε μετά το υπουργικό συμβούλιο: «όλα είναι under control όπως λένε οι ξένοι».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά»!

Στις νέες προτεραιότητες της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, έθεσε: την προώθηση νέων τομών και αλλαγών, την επιτάχυνση της ανάπτυξης, την διόρθωση αδικιών και τον σχεδιασμό νέων αλλαγών στον δημόσιο τομέα. Χαρακτηρίζοντας συνολικά θετικό το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, παραδέχθηκε αδυναμίες και έθεσε ως βασικό στόχο την έξοδο από το Μνημόνιο.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΕΤΙΑΣ

Μίλησε γα άλμα που έγινε προ τας εμπρός, αναγνώρισε το έργο των υπουργών που αποχώρησαν και στάθηκε στη μείωση του επιτοκίου του ελληνικού 5ετούς ομολόγου κάτω από 4% σήμερα.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας ενώ σκληρή κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες στους νέους υπουργούς: να συνεργάζονται με τους προκατόχους τους, να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και να λένε λίγες κουβέντες ενώ έθεσε ως ορίζοντα της κυβέρνησης την ολοκλήρωση της 4ετίας.

Ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφερε να παρευρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού μετά το επεισόδιο που είχε χθες βράδυ με την υγεία του και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.