Βαρύ κλίμα επικράτησε κατά την διάρκεια παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των κ.κ. Γ. Μιχελάκη και Λ. Γρηγοράκου.

Ο πρώην υπουργός κ. Μιχελάκης είπε χαρακτηριστικά ότι επί των ημερών του μπήκαν σε εφαρμογή σημαντικές μεταρρυθμίσεις και δόθηκε λύση σε πολλά προβλήματα και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν προχώρησαν βέβαια όλα όπως θα θέλαμε. Είναι γνωστά και τα γεγονότα και τα αίτια», φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Ε. Βενιζέλο, το οποίο απέρριψε τόσο το σχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές, αλλά και την αλλαγή του νομοσχεδίου για ψήφο μεταναστών.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Γρηγοράκος με την σειρά του, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις. «Εμείς και αυγά σπάσαμε και ομελέτα κάναμε και δεν πήγαμε και άσχημα»!

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε ήταν το γεγονός ότι ο κ. Μιχελάκης προσφωνώντας τον κ. Ντινόπουλο απέφυγε να κάνει αναφορά στον κ. Γρηγοράκο και μάλιστα απέφυγε να τον ευχαριστήσει για την συνεργασία.

Είπε πάντως ο κ. Μιχελάκης ότι κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει το έργο και τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάστηκαν, ενώ στέλνοντας μήνυμα στον διάδοχό του, επισημαίνε ότι ο ίδιος προώθησε τον μηχανισμό της εθελοντικής κινητικότητας χωρίς απολύσεις στην αυτοδιοίκηση.

Α. Ντινόπουλος: Έχουμε μεγάλη φιλία και αγάπη με τον Μιχελάκη

Ο κ. Ντινόπουλος αναλαμβάνοντας το νέο του πόστο μίλησε για μακ��όχρονη επαγγελματική σχέση, αλλά και για σχέση φιλίας και αγάπης με τον Μιχελάκη που σφυρηλατήθηκε σε επαγγελματικό πεδίο.

Ο σκληρός ανταγωνισμός είναι αμίληκτος και δεν συγχωρεί λάθη, είπε ακόμα.