Εμφανώς συγκινημένος αλλά και με ένα διαφορετικό πρόσωπο απ' ότι τον είχαμε συνηθίσει, πιο... ανθρώπινο, εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας στην παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «βασικές παρακαταθήκες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό πλεόνασμα: «Αυτό μας έφερε εδώ που είμαστε. Είναι επίτευγμα όλων των πολιτών και όσοι προσπάθησαν να το ακυρώσουν προσπάθησαν να ακυρώσουν τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε με νόημα πως αν η χώρα είχε πάρει έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε, «δεν θα είχαμε φθάσει ποτέ να εξα��τόμαστε από την καταβολή μιας δόσης», ενώ δήλωσε πως ο ίδιος αναγκάστηκε να πάρει μέτρα «που κανείς υπουργός δεν θα ήθελε να πάρει».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα πως πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση «με πολλή δουλειά αλλά και μεγάλο κόστος». Ο ίδιος, σημείωσε πως τη νέα ηγεσία του υπουργείου την περιμένουν δύο προκλήσεις: η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης της τρόικας, και η ολική επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη τροχιά.

«Φεύγω ιδιαίτερα συγκινημένος. Ήταν το σπίτι μου το υπουργείο, Έζησα εδώ, δεν εργάστηκα απλά, περνώντας ακόμη και ολόκληρα 24ωρα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα συναισθήματα. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου κ��ι το επιτελείο και κυρίως στον πρωθυπουργό, με τον οποίο καν δεν γνωριζόμασταν, για την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπό μου» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Χαρδούβελης: Τι φορτίο θα μου παραδώσεις κε Στουρνάρα;

Ευδιάθετος ήταν και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος λαμ��άνοντας το λόγο, είπε με χιούμορ πως «ο κ. Στουρνάρας μου παρέδωσε το φορτίο… αλλά δεν ξέρω τι φορτίο είναι»!

Ο κ. Χαρδούβελης συνεχάρη τον κ. Στουρνάρα αναγνωρίζοντας ότι τα δύο χρόνια που ηγήθηκε του υπουργείου Οικονομικών «ήταν πιο δύσκολα», και δεν έκρυψε πως πολλές φορές αναρωτιόταν «πως προλαβαίνει και κοιμάται αυτός ο άνθρωπος»! Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η φιλοσοφία στο υπουργείο Οικονομικών δεν θα αλλάξει.

«Η οικονομία σταθεροποιείται πια και δεν είμαστε εκεί που ήμαστε πριν από 2 χρόνια. Νομίζω ότι θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται, θα το δουν και οι Έλληνες στα εισοδήματά τους. Ελπίζουμε σε έναν ενάρετο κύκλο που πρέπει να σπρώξουμε να έρθει ταχύτερα» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως η Ελλάδα «δεν πρέπει να είναι μόνο μια χώρα κατανάλωσης αλλά και παραγωγής».

«Να σκεφτούμε ότι πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται το εισόδημα του πολίτη. Η ελληνική οικονομία έχει ακόμη προβλήματα, τα προβληματικά δάνεια στις τράπεζες είναι πολλά και πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να μπορούμε επιτέλους να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που μας λέει η τρόικα» σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα συνεχίσει το έργο του.

Τέλος, ο νέος υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα τόσο στην Αριστερά όσο και τη Δεξιά, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».