«Το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι απολύτως σαφές… Νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, προσθέτοντας πώς όσοι λένε το αντίθετο διαψεύδονται και θα διαψεύδονται πανηγυρικά. «Αντιθέτως το πρωτογενές πλεόνασμα μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα», είπε ακόμα τονίζοντας ότι στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

«…Πρέπει και οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι μετά από τόσες θυσίες και επιτεύγματα, αλλάξαμε φάση… Το θέαμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειες μας και δεν προωθεί τους κοινούς στόχους που έχουμε με τους εταίρους. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν ένα νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ», είπε μεταξύ άλλων.

«Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων… Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμπράξει τώρα που κάνουμε τα τελευταία μας βήματα… Δεν είναι δικομματική κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση ανάγκης και συνεργασίας για να γίνει η Ελλάδα ξανά ισότιμη στην Ευρώπη. Θα το καταφέρουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι «ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε μια δέσμη πολιτικών πρωτοβουλιών που συνιστούν την δική μας ανταπόκριση σε αυτό που επέλεξαν οι πολίτες στις εκλογές», υποστηρίζοντας πώς ο ελληνικός λαός επέλεξε σταθερότητα και την ολοκλήρωση της προσπάθειας για ασφαλή έξοδο από την κρίση… Αυτό πρέπει να εφαρμόσει η κυβ��ρνηση, είπε ακόμα.