​Την εκτίμηση πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην κυβερνητική πολιτική, παρά τον ανασχηματισμό, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπο�� του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος ειδικά στον νέο "τσάρο" της ελληνικής οικονομίας Γ.Χαρδούβελη, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα οποία ήταν "φτιαγμένος" και ο κ.Στουρνάρας .

«Η αλλαγή αυτή έχει ίδιο πολιτικό πρόσημο και ίδιο στίγμα» πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει κοινωνική στροφή στην οικονομική πολιτική.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το νέο κυβερνητικό σχήμα γενικά, έκανε λόγο για "πρόσωπα των τηλεοπτικών πάνελ και πρόσωπα της λαϊκίζουσας δεξιάς", ενώ αναφερόμενος στο θέμα του χρέους εξαπέλυσε νέα επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένο» το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα .

Αν και ο Σκουρλέτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κκ Σαμαράς και Τσίπρας ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο ελληνικό χρέος, προεξόφλησε ωστόσο πως «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε γιατί ο πρωθυπουργός είναι δογματικά προσηλωμένος στο μνημόνιο», εκτιμώντας πως «ο κύκλος των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έκλεισε»

Αναφερόμενος στην συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο κ.Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «είναι μια κυβέρνηση η οποία είναι χωρίς καύσιμα, δεν έχει να πει κάτι καινούργιο και φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συγκυρίας».