Εκτός της Δημοκρατικής Αριστεράς θέτει τον εαυτό του ο Γρηγόρης Ψαριανός και το μόνο που απομένει πλέον είναι η τυπική ανακοίνωση της αποχώρησής του. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star και στην Ειρήνη Σαββοπούλου ανοίγει τα χαρτιά του και προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς το διαζύγιό του με τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανένα όργανο και σε καμία διαδικασία.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έχει κάνει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από το "Εγχειρίδιο βλακείας" του Χαριτόπουλου για την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η βλακεία είναι ανίατη. Μυαλό δεν πουλάνε ούτε στα θρανία ούτε στη λαϊκή

- ή το ‘χεις ή σου λείπει, και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.

Το φάρμακο κατά της βλακείας δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Όσο πιθανό είναι να βγάλει ο μονόχειρας καινούργιο χέρι άλλο τόσο πιθανό είναι να βάλει μυαλό το ντουβάρι. Ούτε οι νουθεσίες ούτε τα γράμματα ούτε τα χρόνια μπορούν να προσθέσουν ένα δράμι μυαλό. Είναι σαν να γράφεις στο νερό. Οι αρχαίοι δεν εντυπωσιάζονταν διόλου με τους πολυμαθείς και πολυδιαβασμένους σοφολογιότατους: «ως ουδέν η μάθησις, αν μη νους παρή»…»

Ο πιο πονηρός βλάκας είναι ο σοβαρός!» αναφέρει υπαινικτικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Ψαριανός στην ανάρτησή του.

Εμμέσως πλην σαφώς όμως ο Γρηγόρης Ψαριανός κατηγορεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο star.

Παράταση στην παραμονή του στη Δημοκρατική Αριστερά, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, έβαλε και ο Σπύρος Λυκούδης, θεωρώντας απαράδεκτη τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αλαζονεία κατηγορεί από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης όσους προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διχασμού η ΔΗΜΑΡ παραμένει χωρίς πυξίδα για τους επόμενους μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου θα διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο για να εκλέξουν τα νέα όργανα του κόμματος, ενώ σε δύο εβδομάδες συγκαλείται ξανά η ΚΕ του κόμματος.