​Ικανοποίηση επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αυτό προκύπτει από άτυπη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκτιμά μεταξύ άλλων πως αυτό το σχήμα μπορεί να προωθήσει πρακτικούς στόχους που θα «αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ διατηρήθηκαν οι αναλογίες μεταξύ των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Σχετικά με τον νέο υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζεται ότι «οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα καθώς διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση».

«Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα» καταλήγει η ανακοίνωση .
ΒΙΝΤΕΟ STAR