​Λίγα 24ώρα μετά το παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη Βουλή, ενώπιον των ανακριτριών αναμένεται να βρεθούν αυτή την εβδομάδα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος και Μιχάλης Αρβανίτης, οι οποίοι είχαν λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα αύριο, Τρίτη, την πόρτα του ανακριτή θα περάσει ο Νίκος Κούζηλος, ενώ η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με αυστηρούς όμως περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουκούτσης, έπειτα από μαραθώνια απολογία του ενώπιον των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ. Η απολογία του κ. Κουκούτση διήρκεσε οκτώ ώρες, ενώ ο βουλευτής της ΧΑ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται περί ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.