«Το θέμα του προέδρου του κόμματος θα λυθεί το Σεπτέμβριο στο Συνέδριο» ξεκαθάρισε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος -μιλώντας στον ΑΝΤ1- κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη να κάνει αυτοκριτική.

«Το ��ύνολο του κόμματος λέει ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να μιλήσει με τους άλλους χώρους της Κεντροαριστεράς. Πλέον, συνομιλεί με όλους η ηγεσία και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πρόοδος. Χαιρετίζω αυτή τη στροφή αλλά οφείλει η ηγεσία του κόμματος να κάνει αυτοκριτικ��» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος χαρακτήρισε «λάθος τακτική» τη συνεδρίαση της ΚΕ που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, εξαπολύοντας αιχμές για τη διαχείριση της ήττας των ευρωεκλογών: «Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν "όσα λέγαμε ήταν καλά, ο λαός δεν τα κατάλαβε"».

Ο ίδιος, δεν απέκλεισε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό όρους: «Ο κ. Κουβέλης είπε ότι επιδιώκει ένα μπλοκ εξουσίας σε προοδευτική κατεύθυνση στο οποίο ενέταξε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο μελλοντικά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τίθεται ως όρος και προαπαιτούμενο για να συγκροτηθεί η Κεντροαριστερά».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Βασίλη Οικονόμου αλλά και τα σενάρια για απομακρύνσεις άλλων στελεχών, ο κ. Λυκούδης δήλωσε: «Δε μ' αρέσει να κρίνω τι θα κάνει ο καθενας. Θα προτιμούσα η ΔΗΜΑΡ να ενισχύεται παρά να υφίσταται απώλειες».