​Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως τα τηλέφωνα για τα χαρτοφυλάκια θα αρχίσουν το μεσημέρι, ενώ άγνωστος Χ παραμένει ο νέος υπουργός Οικονομικών, με δεδομένη την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα που φέρεται ως διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις – ορκωμοσία την Τρίτη

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Μάλιστα, πέρασε την Κυριακή στο γραφείο του, συνομιλώντας τόσο με συνεργάτες του, όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αργά το βράδυ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, περπάτησε από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και την πλατεία Συντάγματος πριν επιστρέψει στο γραφείο του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κ.κ. Σαμαράς και Σταμάτης θα κάνουν τα τηλέφωνα σε εκείνους που μπαίνουν, μετακινούνται ή βγαίνουν από την κυβέρνηση και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Η ορκωμοσία αναμένεται την Τρίτη το πρωί και μετά θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Μη πολιτικό πρόσωπο στο ΥΠΟΙΚ – τα σενάρια για τα πρόσωπα

Αφότου «κλείδωσε» η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα σενάρια για τον νέο υπουργό Οικονομικών δίνουν και παίρνουν.

Το τελευταίο θέλει μη πολιτικό πρόσωπο να γίνεται ο νέος «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας, με τον ομογενή καθηγητή οικονομολόγο Νίκο Οικονομίδη να είναι το τελευταίο όνομα στη λίστα! Ο κ. Οικονομίδης είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού, ενώ το βιογραφικό του είναι «βαρύ», καθώς, εκτός από τις σπουδές του, ��χει συνεργαστεί με πολλές κυβερνήσεις, αλλά και εταιρείες – «κολοσσούς».

Αμετακίνητοι στα πόστα τους φαίνεται πως θα παραμείνουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί Υποδομών και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης αντίστοιχα, καθώς και οι υπουργοί Άμυνας και Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υπό μετακίνηση φαίνεται να βρίσκονται ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Γιάννης Βρούτσης από το Εργασίας και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Υγείας. Ειδικά για το Ανάπτυξης, αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη νυν θέση του οποίου (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης), αν μετακινηθεί, είναι πιθανό να βρεθεί η νυν υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης, ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη λέγεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναμένεται να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αλλαγές αναμένονται στα χαρτοφυλάκια των υφυπουργών, ενώ, μεταξύ των προσώπων που φαίνεται ότι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι οι Χριστόδουλος Στεφανάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.