Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει και έως το βράδυ της Δευτέρας θα έχει μπει τέλος στο πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, όπου σβήνουν και γράφουν τα τελευταία ονόματα.

Κλειδί για τις αλλαγές και τις καραμπόλες που θα προκύψουν στη συμπλήρωση του κυβερνητικού πάζλ είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και αυτός που θα κληθεί να αναλάβει τα καθήκοντα του νέου επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρώπη.

Ο καθοριστικός παράγοντας που θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στη ολοκλήρωση του κυβερνητικού παζλ είναι το τρίγωνο: οικονομία, ανάπτυξη και ο νέος ευρωπαίος επίτροπος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το τρίγωνο αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

Στο υπουργείο Οικονομικών κερδίζει έδαφος η τοποθέτηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, με αουτσάιντερ τον Χρήστο Σταικούρα, στο υπουργείο Ανάπτυξης η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ για το πρόσωπο του νέου επιτρόπου στη Ευρωπαϊκή Ένωση προωθείται ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Πρωθυπουργός προχωρά σε κινήσεις που σφυρηλατούν την ενότητα του κόμματος όσο και ευρύτερα της κεντροδεξιάς.

Την Παρασκευή σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη όπου άνοιξε όπως φαίνεται ο δρόμος για τη συμμετοχή της στη Κυβέρνηση. Συνάντηση είχε όμως και με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όπου οι δυο άντρες διαπίστωσαν σύμπνοια απόψεων για την ανάγκη αλλαγών στην οικονομική πολιτική.

Ωστόσο, με αυστηρή κριτική απάντα η αντιπολίτευση στη κυοφορούμενη αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης. Στην πραγματικότητα, αναζητά εξ��σου πρόθυμους εκτελεστές των μνημονίων, την ίδια στιγμή που κλείνει και τη βουλή για να τα εφαρμόσει με τον πλέον ανώδυνο για την ίδια τρόπο» ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού» υποστήριξε το ΚΚΕ.

«Στο ζύγι του ανασχηματισμού η ΝΔ μετατρέπεται σε όμηρο των αριθμητικών εκβιασμών που βάζει το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του «σωτήρες» Υπουργούς» είπαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.