​Ότι ένιωσε βαριά στους ώμους του τις ευθύνες της ήττας των ευρωεκλογών είπε στην εισηγητική του ομιλία ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

«Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να μη βρεθούμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα που βιώνει ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ. Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών ένιωσα βαριά στους ώμους μου τις ευθύνες της ήττας», είπε και άφησε τις αιχμές του για τους συντρόφους εκείνους που μετά το αποτέλεσμα άρχισαν να εκφράζουν σφοδρότατη κριτική στην ηγεσία του κόμματος.

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι. Φανήκαμε φιλόξενοι σε πρόσωπα με άλλη πολιτική καταγωγή που ήθελαν να δώσουν μαζί μας την εκλογική μάχη;» αναρωτήθηκε και έθεσε εκ νέου την παραίτησή του στη διάθεση της ΚΕ.

Μάλιστα σε όσους αμφισβητούν τα κίνητρα της παραίτησής του απάντησε:

«Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου το βράδυ των εκλογών όχι γιατί κιότεψα ή για να μεταθέσω σε άλλους το εκλογικό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκα στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και την υπέβαλα δύο μέρες μετά».

Τέλος ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρχει και θα υπάρξει και τόνισε ότι «εξωγενή κέντρα υποδείκνυαν το δρομολόγιο που κατά τη γνώμη τους θέλαμε να ακολουθήσουν».