Αιχμές για τη μέχρι τώρα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό του λόγο διατυπώνει ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο λόγος μας πρέπει να είναι πιο τεκμηριωμένος, πιο πειστικός και ταυτόχρονα πιο εύληπτος και λαϊκός» επισημαίνει στη συνέντευξή του στη Real News o κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ζητά επίσης να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «πιο μαζικός και πιο εξωστρεφής».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις για σύσκεψη με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν προσέρχεται στη Βουλή για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά το αν πρέπει να ανταποκριθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ενδεχόμενη πρόσκληση για συνάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει: «Ας καλέσει ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Ο Τσίπρας, παρά τις μεγάλες μας διαφορές, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αρνηθεί».

Για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και τη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες αναφέρει ό��ι «στο δίλημμα "κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ" δεν χωρούν ίσες αποστάσεις» και συμπληρώνει ότι «όποιος δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του» προσθέτει.