«Έχει κλειδώσει η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ, υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια οξεία αντίδραση από το εξωτερικό που θα τη ματαιώσει» αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης της Real News τόνισε ότι στο τραπέζι της συζήτησης για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα, ξαναμπήκε το όνομα του Νίκου Δένδια και μάλιστα είναι από τα επικρατέστερα. Αν ο κ. Δένδιας μετακινηθεί στο ΥΠΟΙΚ, στη θέση του στο Προστασίας του Πολίτη μεταφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Διοικητική�� Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Χατζηνικολάου, κλείδωσε επίσης η συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση, με τις πρώτες πληροφορίες να τον θέλουν να διεκδικεί τη θέση του Αθανάσιου Τσαυτάρη για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν έγινε πρόταση στην Ντόρα Μπακογιάννη για να αναλάβει κάποιο υπουργείο. «Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει το εάν θα είναι υποψήφια για Επίτροπος της ΕΕ» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου, διευκρινίζοντας πως η πλήρωση της θέσης «δεν θα γίνει τώρα με τον ανασχηματισμό αλλά θα γίνει στα μέσα Ιουλίου».

�� κ. Χατζηνικολάου, τέλος, αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της Real News που κυκλοφορεί αύριο, τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση για το χρέος πάει πίσω» και πως θα ξεκινήσει τέλος του 2014 και θα ολοκληρωθεί στο κλείσιμο του α’ εξαμήνου του 2015.