Μετά από δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν μυστική συνάντηση την οποία αποκάλυψε το Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν εφ'όλης της ύλης αλλά από πουθενά δεν τεκμηριώνεται ότι έγινε κουβέντα και για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο οποίος αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Στα αποκλειστικά πλάνα του Star βλέπετε τη Ντόρα Μπακογιάννη να βγαίνει από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη ακριβώς στη μία και δέκα και ενώ έχει προηγηθεί η συνάντησή της μ�� τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της πρώην υπουργού Εξωτερικών και ήταν η πρώτη φορά που τα είπαν από κοντά εδώ και δύο χρόνια καθώς σε όλο αυτό το διάστημα είχαν απλώς ανταλλάξει ευχές στις γιορτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star:

-Η μυστική συνάντηση κράτησε 40 λεπτά

-Έγινε σε καλό κλίμα με λιωμένους τους πάγους μεταξύ τους

-Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζήτησαν για τον ανασχηματισμό, αλλά για την οικονομία, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση

Ωστόσο είμαστε μόλις λίγα 24ωρα πριν τον ανασχηματισμό και ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να ενδιαφέρεται για τη θέση της Eλληνίδας επιτρόπου και παράλληλα ο πρωθυπουργός ακούγεται πως έχει δεχτεί εισηγήσεις για υπουργοποίησή της.

Πάντως η θέση του Έλληνα επίτροπου είναι πιθανό να μην κριθεί μαζί με τον ανασχηματισμό αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

O Αντώνης Σαμαράς είχε σημαντική συνάντηση και χθες, στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή, με τον Κώστα Καραμανλή, στο δείπνο προς τιμήν του πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη που αναλαμβάνει την έδρα Φλέτσερ στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν στην ανάγκη για αλλαγές στην οικονομική πολιτική, εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, υπήρξε μεταξύ τους σύμπνοια απόψεων και ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή ότι «έννοιά του είναι να προχωρήσει με σταθερά βήματα η χώρα, να λυθεί το θέμα του χρέους και να διορθωθούν αδικίες».

Και ο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται πως απάντησε ότι: "Κρίσιμος παράγοντας είναι η πολιτική σταθερότητα".


Η Real News αποκαλύπτει αύριο ότι η Τρόικα επιχειρεί να μεταθέσει τη λύση για το χρέος το 2015 και στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει:

«"Ομηρία" Διαρκείας με όπλο το χρέος. Πιέσεις και για να μη στηθούν πρόωρες κάλπες».

Το πιθανότερο είναι ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, και την Τρίτη να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.