Συνεχίζεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, με άξονα αντιπαράθεσης πλέον τις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου χθες το βράδυ για «πέμπτη φάλαγγα» που δρούσε μέσα στο κόμμα του προεκλογι��ά και για «υπονόμευση» της προσπάθειας της ηγεσίας.

«Εκτιμώ ότι δεν έπρεπε ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις, διότι προσβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με λειτουργίες "πέμπτης φάλαγγας". Αντιλαμβάνομαι και τη φόρτισή του, διότι ακούει τα εξ αμάξης, είτε έχει είτε όχι ευθύνες, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία στις αντιλήψεις και στις εκφράσεις μας» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ασκώντας ουσιαστικά κριτική στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την κατηγορία περί υπονόμευσης, ο κ. Ντόλιος υποστήριξε: «Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχουν, ούτε κατά διάνοια, σύντροφοι που να υπονόμευσαν την προσπάθεια που γινόταν».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα για το αίτημα να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο: «Δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί, όμως, με αυτό, θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, διότι το καταστατικό προβλέπει ότι η ηγεσία εκλέγεται από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Θα πρέπει το συνέδριο να αποφασίσει και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη βάση. Δεν έχει συμβεί ξανά αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, εφόσον η ηγεσία δεν το θέσει από μόνη της. Έτσι πρέπει να τίθενται τα ζητήματα».

Σχετικά με τη συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «σε στρατηγική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει την υπέρβαση να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν την κάνει, τότε αυτή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά σοσιαλδημοκρατικές και θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σοσιαλδημοκρατία... Και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μιλήσουν».