Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα μυστική συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγινε στο πατρικό του πρωθυπουργού στη Μουρούζη.

Η συνάντηση, η οποία έγινε χωρίς να δημοσιοποιηθεί, ξεκίνησε στις 12.30 και κράτησε 40 λεπτά, με τον κ. Σαμαρά να πηγαίνει εκεί με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με συνεργάτες της κας Μπακογιάννη, η συνάντηση, για την οποία υπήρξε προεργασία, έγινε σε καλό κλίμα και έλιωσαν οι πάγοι. Τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί Σαμαράς και Μπακογιάννη ήταν πριν από 2 χρόνια, πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για ��η συνάντηση, ενώ από την πλευρά της Ντόρα Μπακογιάννη τονίζουν ότι δεν έγινε συζήτηση για τον ανασχηματισμό και την ονοματολογία του ανασχηματισμού αλλά για τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία.

Ωστόσο, στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση στην Ντόρα Μπακογιάννη για την ενεργοποίησή της σε καίρια θέση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει εισηγήσεις για την τοποθέτησή της στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίθετα η ίδια θα προτιμούσε τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ.

Το «ραντεβού» Σαμαρά-Μπακογιάννη έγινε λίγες ώρες μετά από μια άλλη μεγάλη συνάντηση, του δείπνου του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή προς τιμήν του ελληνοαμερικανού πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ, ναύαρχου Τζέιμς Σταυρίδη, που αναλαμβάνει έδρα στη Νομική και Διπλωματική Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη, με το οποίο είναι συνδεδεμένη η οικογένεια Καραμανλή αφού υπάρχει στο πανεπιστήμιο έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σε κάθε περίπτωση οι δύο συναντήσεις σηματοδοτούν την έναρξη της επιχείρησης του Αντώνη Σαμαρά για τη διεύρυνση της ΝΔ στο πλαίσιο της κεντροδεξιάς παράταξης.

Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ από τη συνάντηση στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.