​Παρελθόν είναι για την Δημοκρατική Αριστερά ο βουλευτής Ατ��ικής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος αποχαιρέτησε τον κύριο Κουβέλη με μια δήλωση γεμάτη αιχμές, λέγοντας μάλιστα πως η ΔΗΜΑΡ έχασε πολλές ευκαιρίες.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορού��ε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της ��λειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα».

"Στόχος μου η ...Κεντροαριστερά της Ανάπτυξης"

«Η ΔΗΜΑΡ έχασε τις ευκαιρίες που είχε να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα» είπε στο STAR και την εκπομπή LIVE U ο κ.Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας πως στόχος του είναι να «έχει πολιτική κατεύθυνση που θα οδηγήσει στην συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Κεντροαριστεράς, η οποία να παίξει ένα σοβαρό και σημαντικό ρόλο στα πράγματα σε Ευρωπαϊκή κατεύθυνση, σταθεροποιώντας το πολιτικό σύστημα».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση, ο κ.Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει αυτή την ώρα να συμμετάσχει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αλλά επιθυμεί «να στηρίξει μια πορεία σταθερότητας για να βγει η χώρα από την κρίση με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star