Κι όμως μόνοι οι δύο, νυν και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχαν επτά μήνες να τα πουν από κοντά και να μιλήσουν πολιτικά. Αυτό έγινε χθες τη νύχτα σε έναν χώρο άκρως συμβολικό. Στο σπίτι του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πολιτεία. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αχιλλέα Καραμανλή που θέλησε να θέσει σε κίνηση όπως φαίνεται την προσπάθεια συστράτευσης όλων των στελεχών μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με το Βήμα, στο δείπνο που έγινε στην Πολιτεία, εκτός από τους κκ. Σαμαρά και Καραμανλή, παρακάθισαν ο Κώστας Καραμανλής, υιός του Αχιλλέα, ο ελληνοαμερικανός πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης που είναι και πρύτανης της Νομικής και Διπλωματικής Σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη, αλλά και ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, το «μενού» εκτός από ψάρι και κρέας περιελάμβανε όλες τις εξελίξεις γύρω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τον επικείμενο ��νασχηματισμό, με την κουβέντα να περιστρέφεται παράλληλα στην επιρροή των social media αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το μέλλον της Ευρώπης, ο ρόλος των ΗΠΑ .

Σε εκείνο που συμφώνησαν πάντως οι κκ Σαμαράς και Καραμανλής ήταν η αλλαγή πολιτικής που χρειάζεται η κυβέρνηση κυρίως στον οικονομικό τομέα, ενώ δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής εξέφ��ασε την πλήρη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση και ο Α. Σαμαράς.

Οι σχέσεις μεταξύ πρώην και νυν πρωθυπουργού είναι ιδιαιτέρως καλές, υπάρχει σύμπνοια απόψεων και ένας κοινός στόχος που τόνισαν και οι δύο την ανάγκη να συνεχιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.