​Μπορεί ο κ.Χάρης Θεοχάρης να αποτελεί παρελθόν από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και η κυβέρνηση να ψάχνει ήδη μέσω αγγελίας τον αντικαταστάτη του ωστόσο το σήριαλ με το παρασκήνιο της παραίτησής του συνεχίζεται, με τον ίδιο να αφήνει αιχμές για το πως έφτασε στο σημείο να φύγει και την κομισιόν να εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την αποχώρηση του.

Μιλώντας off camera σε δημοσιογράφους των πρωινών εκπομπών του ΑΝΤ1 και του Mega, o κ.Θεοχάρης φέρεται να υποστήριξε πως δεχόταν πιέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, τις επόμενες μέρες θα βγω και θα μιλήσω και ....θα κάνω αποκαλύψεις για τις πιέσεις που δεχόμουν», φέρεται να δήλωσε συγκινημένος ο κ. Θεοχάρης λίγες ώρες μετά την παραίτησή του.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ.Θεοχάρης ενώ έκανε τις δουλειές της κυβέρνησης, τελικά κατηγορούνταν εκείνος. «Έχω κάνει τη δουλειά μου καλύτερα από όλους τις τελευταίες δεκαετίες, καλύτερα από οποιονδήποτε θα μπορούσε κανείς να το κάνει» υποστήριξε μιλώντας αποκλειστικά την Πέμπτη στο STAR και στην κάμερα του Β.Γκούμα, τονίζοντας πως ο ίδιος υλοποίησε όλα όσα έπρεπε να γίνουν.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

stournaras-theoharis.jpg

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά από μια μαραθώνια συνάντηση που είχε με τον κ.Στουρνάρα ο απελθών γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποχαιρέτησε - παρόντος του υπουργού Οικονομικών- τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε, παράλληλα, στα αποτελέσματα της θητείας του, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 έτος (η θέση είναι κανονικά 5ετής).

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα» είπε ο κ.Θεοχάρης επισημαίνοντας με νόημα πως δεν είχε κανείς το «ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ».¨

Σε ερώτηση για το «εάν πιστεύει ότι τα μέτρα που έλαβε στη θητεία του, έκαναν καλό στον ελληνικό λαό» ο ίδιος απάντησε ότι «δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όλα τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η δουλειά μου ήταν να τα υλοποιώ. Πρέπει να στήσουμε θεσμούς και διοίκηση, που δεν πρέπει να ρωτάει εάν πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να την κάνει».

Ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Οικονομικών για τη συνεργασία, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ασπασμός με φιλιά των δύο ανδρών.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη στήριξη από τον κ. Στουρνάρα» είπε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι «εγώ ήμουν γενικός γραμματέας, είχα μία ημι-αυτονομία. Λογοδοτούσα στον υπουργό μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για την «πολύτιμη συνεργασία» και για «το ήθος, εντιμότητα και σεβασμό προς το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε το «κυνήγι» της μεγάλης φοροδιαφυγής ως «το πιο δύσκολο πράγμα». Τόνισε, όμως, ότι επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όπου έχουν βεβαιωθεί 270 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και φόροι ύψους 80 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διευκρίνηση ότι θεωρεί πως τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στις υπόλοιπες 130 υποθέσεις.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «θα ήθελα να πηγαίναμε ακόμη καλύτερα. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Θεοχάρης έκανε ό,τι μπορούσε».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο κ.Στουρνάρας φέρεται να θέλει να πάρει τον κ.Θεοχάρη μαζί του στην Τράπεζα της Ελλάδος, διοικητής της οποίας θα γίνει ο ίδιος μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μega πάντως, έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του γενικού γραμματέα εσόδων, το όνομα του οποίου θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

BINTEO ANT1