Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο Χάρης Θεοχάρης μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα όπου σηματοδότησε την αποχώρησή του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε ξεκάθαρα για προσωπική απόφαση, δείχνοντας ωστόσο ενοχλημένος: «Η απόφασή είναι δική μου, κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Είμαστε ενάμιση χρόνο εδώ, έχω δείξει ότι έχω κάνει πολλά, εν μέσω μεγάλης αναδιοργάνωσης».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, εξαπέλυσε και καρφιά: «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Πήρα δομές κατεστραμμένες και βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είναι ανεκτίμητη».

Μάλιστα, έστειλε και μήνυμα σε όσους θα ήθελαν να γίνει εξιλαστήριο θύμα: «Δε νιώθω εξιλαστήριο θύμα. Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα».

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία (σ.σ.: με τον Γιάννη Στουρνάρα). Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν πετύχει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια» κατέληξε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος ασπάστηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην τελευταία (θεσμική) συνάντησή τους, δείχνοντας ότι οι μεταξύ τους σχέσεις παραμένουν πολύ καλές.