Νέες αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε ο Θάνος Μωραΐτης, μετά το χθεσινό άρθρο στην ιστοσελίδα του με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι από αυτούς που δημοσίως έχω τοποθετηθεί για τον κ. Βενιζέλο. Και είπα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει σηκώσει ένα βάρος το οποίο δεν του αναλογεί. Δεν μπορεί να του χρεώσει κανένας το εκλογικό αποτέλεσμα του 2012, έχει κι αυτός το ποσοστό που του αναλογεί όπως όλοι μας» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κάτια Μακρή και τον Real FM, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης γιατί κατέρρευσε η στρατηγική και το εγχείρημα της Ελιάς».

«Πρέπει κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να αρχίσουμε σε αυτό το ΠΑΣΟΚ να μιλάμε ξεκάθαρα, να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια» πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να θέτει αυτή τη φορά άμεσα θέμα αλλαγής ηγεσίας: «Πρέπει να αναλάβει ο κ. Βενιζέλος την ευθύνη αλλά εγώ δεν έρχομαι να ζητήσω την παραίτηση του. Έρχομαι και θέτω τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα πρέπει να συγκροτήσουμε το επόμενο διάστημα τη μεγάλη κεντροαριστερά. Και λέω ότι όποιος δεν πληροί αυτούς τους όρους πρέπει βεβαίως να μην είναι σε αυτή την ηγεσία».