«Ένα βήμα μπροστά» για το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητά ο βουλευτής του Κινήματος Θάνος Μωραΐτης!

Σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα με αυτό τον τίτλο, ο κ. Μωραΐτης αναφέρει δίχως περιστροφές στο λόγω του ότι «απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει, να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους».

Ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη τρίτη συνεχόμενη ήττα και υπογραμμίζει πως «απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων».

Ο ίδιος καταγγέλλει μια «απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία» και μια καθημερινή προσπάθεια να χτιστεί «η εικόνα ενός όλο και πιο μικρού αλλά (δήθεν) ανθεκτικού ΠΑΣΟΚ».
aedaa.jpg
«Δεν ανασυγκροτείς την μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα. Είναι άλλο η συνένωση-σύνθεση των ιστορικών αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων. H ανάγκη σύγκρουσης μεταξύ παλιού και νέου είναι εδώ, είναι υπαρκτή. Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Δεν αφορά όμως προκατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα περί “πασοκοφρόνων” και “ελα��οφρόνων” ή περί «νέας και παλιάς φρουράς» τονίζει ο κ. Μωραΐτης, καλώντας «να δούμε τα πραγματικά διακυβεύματα» και προσθέτοντας ότι όλα τα υπόλοιπα «αφορούν καρέκλες, ρόλους και διάσωση φιλοδοξιών σε σκηνικό παραταξιακής διάλυσης».

«Η παράταξη για να υπάρξει ξανά, οφείλει να πορευτεί, με σαφές ιδεολογικό στίγμα, με ένα πραγματικό προοδευτικό σχέδιο για τη μετά μνημόνιο εποχή» σημειώνει ο κ. Μωραΐτης, ο οποίος κλείνει το κείμενο του με σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: «H παράταξη μπορεί να προχωρήσει, υπηρετώντας παράλληλα την σταθερότητα της χώρας».