​Τεταμένο παραμένει το κλίμα στους "εναπομείναντες"... Ανεξάρτητους Έλληνες μετά και την ξαφνική αποχώρηση της Μίκας Ιατρίδη και του Βασίλη Καπερνάρου.

«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη Ν.Δ. για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα», φέρεται να διεμήνυσε, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «αποστασία» και χαρακτήρισε «ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο» το γεγονός των αποχωρήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της κ. Ιατρίδη κατά ��ην προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει το κόμμα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στην περιφέρειά της.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε με έμφαση ότι η θέση του κόμματος έναντι της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σαφής ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφιστεί κανένας υποψήφιος, προκειμένου να προκληθούν εκλογές.

«Ισχύει η δήλωση του Τέρενς Κουίκ ότι εμείς δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη του 1995», πρόσθεσε ο Καμμένος, βασικός στόχος του οποίου «είναι να αλλάξει η κυβέρνηση μέσω της πρόκλησης εκλογών», παρά τα όσα λένε κάποιοι βουλευτές του κόμματος του για αναμονή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ανακοίνωσης των ονομάτων τωνυποψηφίων για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και συνεργασία με δύο μικρά κόμματα «από τον ευρύτερο δημοκρατικό - πατριωτικό χώρο».

Όλα τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν προς έγκριση στο προσεχές εθνικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 14 και 15 Ιουνίου.