Στον κύκλο των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ που εξαπολύουν βέλη κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εντάχθηκε και ο Πάνος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε άρθρο του στο epikairo.gr, κάνει λόγο για επικοινωνιολόγους που αποφάσισαν ότι η λέξη σοσιαλισμός κάνει κακό στην παράταξη και θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει και αναρωτιέται «αν έχει χάσει ο σοσιαλισμός τη δυναμική του στην κοινωνία ή έχουν απομακρυνθεί οι εκφραστές του από τις αξίες που πρεσβεύει ο σοσιαλισμός;».

Ο ίδιος τονίζει στο άρθρο του πως άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή ίσως έχουν λόγους να μην δεσμεύονται από ένα πλαίσιο αρχών και αξιών και στη συνέχεια επιτίθεται στην Ελιά: «Η Ελιά τι πρόβλημα έχει; Θέλει να έχει την ελευθερία να λέει ότι θέλει ή ντρέπεται για την ιδεολογία που π��εσβεύει;».

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρεται σε λάθος επιλογές στελεχών και λάθος πολιτικές που δεν είναι δυνατό να χρεώνονται στην ιδεολογία και τονίζει πως «αντί να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πώς θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα».