«Εμβαλωματικού χαρακτήρα κίνηση» χαρακτηρίζει τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,αναφέρει ότι «είναι ένας ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση» και προσθέτει: «Ενδεχομένως είναι κινήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ό,τι περισσότερο μπορεί. Είναι κινήσεις “εμβαλωματικού” χαρακτήρα οι οποίες όμως δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πραγματική πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης και το γεγονός ότι βρίσκεται ηττημένη μπροστά στα αδιέξοδα».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός «όπως όλα δείχνουν θα αναβαθμίσει τον μέχρι τώρα υπουργό Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και θα αφήσει ανέγγιχτη την εφαρμοζόμενη πολιτική», ενώ τονίζει πως «η δυναμική που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αν τη δούμε στο πλαίσιο των εθνικ��ν εκλογών, θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη μεγαλύτερη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και μία πρωτιά που θα είναι νικηφόρα σε κάθε περίπτωση».

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αν αλλάξει πολιτική στο θέμα των μνημονίων, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσε το σημερινό ΠΑΣΟΚ να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δουν εκείνοι και προϋποθέτει τη ρήξη με τις στρατηγικές επιλογές που μέχρι και τώρα υπερασπίζονται και υλοποιούν».

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι «το κακό αποτέλεσμα σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει τη σχέση της με τον Σ��ΡΙΖΑ, να έχει έναν σαφή προσανατολισμό διαλόγου και επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι που -κατά τη γνώμη μου- κόστισε στη ΔΗΜΑΡ».