Να γίνει σεβαστή η δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών ζήτησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον Alpha 9.89.

«Η ευνομία και το κράτος δικαίου απαιτεί να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και να εκτελούνται. Υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να περιμένουμε την οριστική απόφαση του ΣτΕ, για να επανασχεδιαστεί και η συνολική πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σχολιάζοντας τον επικείμενο ανασχηματισμό, η κα Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει με γνώμονα όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε», ενώ αναφερόμενη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε αιχμές κατά του κ. Μανιτάκη τονίζοντας ότι «οι προηγούμενοι υπουργοί δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι είχαν υπογράψει και ψηφίσει τα μέτρα».

Αναφερόμενη, τέλος, στην Κεντροαριστερά, άφησε αιχμές κατά παλαιών στελεχών, κάνοντας λόγο για «σαράντα χρόνια υπουργούς τον καλό καιρό που με τρόπο πολιτικά ανέξοδο πετάνε πέτρες» και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να συνομιλήσουμε με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για να δούμε με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να συνεννοηθούμε, πολιτικά και ουσιαστικά, για την συγκρότηση της μεγάλης, κεντροαριστερής, δημοκρατικής παράταξης».