«Ναι» σε συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά υπό όρους είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Alpha 9,89.

«Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Δεν είναι μόνο ότι έχει τορπιλίσει όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει ούτε μια φορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον ενημερώσει για το οτιδήποτε, ούτε καν πριν ή μετά από μια σύνοδο κορυφής για παράδειγμα. Θεωρώ ότι αυτό είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία, είναι ανωμαλία και παρέκκλιση για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
papadim.jpg
Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανταποκριθεί αν τον προσκαλέσει ο πρωθυπουργός: «Αυτό που θεωρείται ρουτίνα σε άλλες χώρες, ο κ. Σαμαράς το αρνείται και το αποφεύγει. Αν ο πρωθυπουργός πάψει να είναι τόσο αντιδημοκρατικός στη συμπεριφορά του, φυσικά θα πάμε να συζητήσουμε. Αν κληθεί ο Τσίπρας, θα ανταποκριθεί».

Ο ίδιος, πάντως, επιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «αν θέλουμε κάτι να αλλάξει, αποκλείεται να γίνει με τη σημερινή κυβέρνηση».