«Φαρμάκι» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στάζει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, χαρακτηρίζοντας -σε ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας στελεχών του Κινήματος, της οποίας είναι επικεφαλής- «ντροπή» την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί μια σαφέστατη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «απόρριψη των μεταλλαγμένων “κεντροαριστερών” εφευρημάτων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».

«Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, η ήττα (τρίτη συνεχόμενη σε δύο χρόνια), έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές επιλογές της συντηρητικής του ηγεσίας, απορρίφθηκε το πείραμα πολιτικού καμουφλάζ πίσω από το σχήμα της “ΕΛΙΑΣ” και επιβεβαιώθηκε η πλήρης και οριστική διάστασή της με την κοινωνία» τονίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αναρωτιέται γιατί προσμετρούνται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά της ΝΔ «ως παρακλάδι της και συμπαραστάτης της».

«Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες μόνο ντροπή θα έπρεπε να νοιώθουν οι διαχειριστές του σημερινού συντηρητικού ΠΑΣΟΚ. Ντροπή γιατί η απαξίωση, η ήττα και η συρρίκνωση δεν μπορεί να είναι συνώνυμα του ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε» αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, ζητώντας «να ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες ανασυγκρότησης του χώρου» και τονίζοντας ότι «μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους οι προτάσεις περί δήθεν “συνεδρίου της Κεντροαριστεράς”».