​Την Tετάρτη το απόγευμα αναμένεται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και την Πέμπτη το πρωί η ορκωμοσία.

O Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει τις κυβερνητικές αλλαγές σε δύο φάσεις, μία τώρα και μία τον Σεπτέμβριο. Το σενάριο του διπλού ανασχηματισμού ��ροβλέπει παραμονή του Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και αντικατάσταση του τον Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του χρέους . Το δεύτερο σενάριο προβλέπει αντικατάσταση του Στουρνάρα τώρα, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με αναπληρωτή τον Σταύρο Παπασταύρου και μετακίνηση του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας .

Πιθανή θεωρείται η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην περίπτωση που τοποθετηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης στην θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν αν και δεν αποκλείεται η παραμονή της Μαρίας Δαμανάκη, κάτι που και η ίδια επιθυμεί.

Αν τελικά μετακινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται επικρατέστερος για το Ανάπτυξης αλλιώς δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως παίζει και για το υπουργείο Παιδείας από το οποίο ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στο Ναυτιλίας.

Νέα πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο Ανάπτυξης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, πιθανότατα στο Εσωτερικών και ο Ανδρέας Λοβέρδος πιθανόν στο Δικαιοσύνης.

Στη Νέα Δημοκρατία αρκετοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να βγεί από την κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης ακόμη και στην περίπτωση που μπει ο Μάκης Βορίδης.

Ενόχληση στην κυβέρνηση προκάλεσε και η δήλωση του Γραμματέα και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την απομάκρυνση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Αμετακίνητοι είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού.

Ο Πρωθυπουργός σκέπτεται να αξιοποιήσει την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Α.Ασημακοπούλου, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ.Κουμουτσάκο και τον υπο��ήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Α.Σπηλιωτόπουλο.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star