​Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα «βλέπει» τον ανασχηματισμό το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενδεχομένως να είναι μεταξύ των προσώπων που θα αποχωρήσουν.

Τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο είπαν ότι ο πρωθυπουργός συζητά αν θα υπάρξει μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα, με τον έναν αξιωματούχο να δηλώνει ότι έχει αποφασιστεί να αποχωρήσει. Ωστόσο, οι υπόλοιποι προειδοποίησαν ότι δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο κ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος να αφήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά την διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές ομολόγων και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, αν και θεωρείται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, όπως αναφέρουν δύο άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να μεταπηδήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του νυν διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.