«Είναι απαράδεκτο μετά τις ευρωεκλογές να συζητάμε πάλι για εκλογές» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

«Το μήνυμα όμως, που στέλνουν αυτη τη στιγμή κάποιοι από την Ελλάδα στο εξωτερικό, είναι ότι για κάποιο λόγο πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές. Και αν δεν γίνουν αύριο το πρωί, λένε ότι θα γίνουν σίγουρα με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει αρχίσει, λοιπόν, τώρα όλο το πολιτικό σύστημα να μετρά τους βουλευτές, που χρειάζονται, για να υπάρξει "προεδρική πλειοψηφία". Είναι αυτό πολιτική συζήτηση για μια πτωχευμένη χώρα;» διερωτάται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοεί να αφήσει ήσυχη τη χώρα. Δηλαδή, δεν έχει λάβει το μήνυμα των εκλ��γών, που είναι σαφές: ο λαός είπε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, στα οποία έδωσε 30%, ότι τους δίνει ποσοστό που να τους ενισχύσει στην προσπάθεια να μείνει η χώρα στο ευρώ, στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ, σε οποιαδήποτε συμμαχία αρκεί να μη βρεθούμε απομονωμένοι. Τους είπε, όμως, ότι "είναι η τελευταία σας ευκαιρία να καθήσετε να δουλέψετε και να δείτε πώς και στο ευρώ θα μείνουμε και στην Ευρώπη και δεν θα πεθάνει η κοινωνία μας". Στην αντιπολίτευση είπε: "Δεν σε πιστεύω". Αυτό ίσως είναι το πιο παρήγορο μήνυμα των εκλογών».