Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε �� γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να έχει στρατηγική συμμαχία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι κάποιοι ες αεί υπουργοί. Αυτό είπα. Σαν κουλτούρα, πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να έχει πάντα υπουργούς και το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία; Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση. Και να σας πω και κάτι; Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, καλώντας τον κ. Σαμαρά «που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός» και τον κ. Τσίπρα «που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο» να συνεργαστούν.
Ο ίδιος, απαντώντας στο αν θα παραιτηθεί από γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καθώς εκλέγεται ευρωβουλευτής, τόνισε: «Μόλις βγουν τα επίσημα αποτελέσματα, θα τοποθετηθώ γι’ αυτό το θέμα. Θέλω, όμως, να ξέρουν και τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι πήρα μια απόφαση να στηρίξω το κόμμα σε μια κρίσιμη στιγμή και δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενος εν ενεργεία γραμματέας που να πηγαίνει στο σταυρό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή».
Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό θέμα αυτό της Κεντροαριστεράς», σημειώνοντας ότι «δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «μπορεί να συμβάλλει πολύ» στην προσπάθεια.