​Η ευκαιρία να δούμε τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι μάλλον πέφτει στο κενό μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real fm, απέρριψε το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση για το θέμα της απομείωσης του χρέους, σχολιάζοντας πως τις τελευταίες 24 – 48 ώρες η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει καν σε ανακοίνωση ή σε ανεπίσημο σχολιασμό για την έκθεση του ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σόιμπλε.

«Μπορούν, λοιπόν, αυτοί, έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να καλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια εθνικής διαπραγμάτευσης; Σε ποια βάση; Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Τσίπρας θα μπορούσε να προσέλθει σε έναν εθνικό διάλογο για το χρέος, αλλά μία τέτοια διαδικασία δεν είναι ρεαλιστική σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πάει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό, εντάξει να πάει. Αλλά πρέπει να είμαστε πραγματιστές και ρεαλιστές. Και ο ρεαλισμός, έτσι όπως προκύπτει από την ανάγνωση των γεγονότων των τελευταίων ετών, μας λέει ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μια υπόθεση διαπραγμάτευσης υπέρ της χώρας» είπε ο κ.Σκουρλέτης

Για τον κ. Σκουρλέτη δεν υπάρχει όφελος από μία συνολική παρουσία όλων των πολιτικών χώρων στην διαπραγμάτευση, σε μία εθνική βάση. «Η μόνη αν θέλετε θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης θα ήταν να καθ��σει στην άκρη, να καθίσει στον πάγκο. Αυτό θα ήταν πράγματι μια αυτοκριτική στάση απέναντι στα γεγονότα, απέναντι στο τι έπραξε και θα ήταν το μόνο ωφέλιμο που μπορεί να προκύψει σ΄ αυτή τη φάση», όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η έκθεση του ΔΝΤ και οι δηλώσεις Σόιμπλε, διαλύουν την όποια αισιοδοξία για την πορεία της χώρας και διαψεύδουν «την όλη αφήγηση της κυβέρνησης».