​«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015». Αυτό ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε όσα υποστήριξε με συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθυμίζοντας ότι «αυτό το έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurorgoup».

Όσον αφορά τις προειδοποιήσεις Σόιμπλε για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που η χώρα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού» .

Οι συνεργάτες του κ.Στουρνάρα εξαπολύουν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις Σόιμπλε και τις παραινέσεις του ΔΝΤ για τη λήψη νέων μέτρων, τονίζοντας ότι «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».

Όλη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.
»Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχτεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής "δοκιμασίας" που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
»Η Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές κατανα��ωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας.
»Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».