​Σε μεγάλο στοίχημα εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο ο ανασχηματισμός, όσο και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει. Η αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική προτάσσεται ως μονόδρομος από βουλευτές της πλειοψηφίας με την αξιωματική αντιπολίτευση να αμφισβητεί, πάντως, ευθέως τις κυβερνητικές προθέσεις. Την ίδια ώρα, τα σενάρια που αφορούν την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνουν και παίρνουν.

Η διαμόρφωση μιας νέας διαφορετικής, πολιτικής που θα στοχεύει στην αποκατάσταση των αδικιών σε συνδυασμό με τον ανασχηματισμό -που είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως - αποτελούν για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο το κρίσιμο στοίχημα του επόμενου διαστήματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν ευθέως τις προθέσεις της κυβέρνησης για ελάφρυνση όσων έχουν πληγεί από τις μέχρι σήμερα ασκούμενες πολιτικές. Και την κατηγορούν ότι, σε απόλυτη σύμπλευση με την τρόικα, συμφωνεί απολύτως στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που συνεπάγεται, λένε, τη λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων. «Επικοινωνιακές και μόνο κινήσεις, όπως ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, δεν μπορούν να διορθώσουν την εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στην παρούσα Βουλή μπορούν να διαμορφωθούν οι απαραίτητες εκείνες συμμαχίες που θα διασφαλίσουν τις 180 ψήφους που απαιτούνται.

Με δεδομένες τις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη ή μη προεδρικής πλειοψηφίας, θα παίξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 19.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν ευθέως την προεδρική εκλογή με την προσφυγή στις εθνικές κάλπες και διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν σε οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί από την πλειοψηφία για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star!