Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολίασε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, δήλωσε πως «έχουμε ήδη στα δεξιά μας το 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;»

Παράλληλα όπως είπε, δεν τον εξέπληξε το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή:

«Γιατί να με εκπλήξει; Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν τον σκοπό που ήθελαν να εξυπηρετήσουν, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή».

Σχολιάζοντας το ξέσπασμα της Αριστεράς στην Ελλάδα, λέει:

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ιστορική στιγμή. Πρώτη φορά Κεντροαριστερά και Αριστερά μπορούν να συγκροτήσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη Βουλή, αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα».

Στην ερώτηση αν έχει επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, λέει «δεν απαντώ. Προσωπικά δεδομένα».

Τέλος, δηλώνει πως «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας και το Άγιον Όρος η ψυχή της ψυχής μας», καταλήγοντας πως:

«Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο και βυζαντινό μουσικό μέλος. Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια για να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς, αλλά ως τώρα αυτό δεν έχει επιτευχθεί».