Κατηγορηματικά διέψευσε ο Νίκος Δένδιας ότι έχει εκφράσει στον πρωθυπουργό ενόψει ανασχηματισμού επιθυμία μετακίνησής του από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, μιλώντας στον Alpha 9.89.

«Δεν μπορεί ο Υπουργός να υποδεικνύει στον Πρωθυπουργό. Εάν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι χρήσιμο να παραμείνω εδώ, θα παραμείνω εδώ και θα κάνω τη δουλειά μου με τον ίδιο τρόπο που την έκανα μέχρι τώρα. Εγώ είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού μου. Αυτός είναι ο επικεφαλής της Κυβέρνησης, αυτός αποφασίζει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως σημείωσε ότι δεν αυξήθηκαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενώ αμφισβήτησε την εκτίμηση περί υψηλών ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία, τονίζοντας ότι ψηφίζουν αστυνομικοί, στρατιωτικοί και ετεροδημότες και άρα «όπου υπάρχει αύξηση, δεν ξέρουμε από πού ακριβώς προέρχεται».

Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για την επάρκεια των πυροσβεστικών μέσων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας ότι «έχουμε ένα στόλο εξαιρετικά γερασμένο», ενώ όσον αφορά τις προειδοποιήσεις Τσίπρα προς την κυβέρνηση, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως σημείωσε ότι δεν γίνεται συναίνεση με τσαμπουκάδες.